Възможности за технологично коопериране – ноември 2016

АВСТРИЯ
TRAT20160824001

Стартираща компания, активна в областта на мотоциклетната технология търси партньори, които да произвеждат алуминиеви планински велосипед и по проект на компанията. Търсят се индустриални партньори за производство на алуминиеви рамкови тръби, CNC машинни части, заваряване на алуминий, както и топлинна обработка, анодизация и монтаж. Предлага се споразумение за производство.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20160803002

Предприятие, активно в областта на металорежещите машини разработи технология за термо – механично смилане на биогенни отпадъци. Това е добре изпитана и успешна технология, която дава специални свойства на крайния продукт, благодарение на които могат да бъдат направен и по-широка гама от разнообразни продукти. Фирмата търси партньори от промишлеността за търговско споразумение с техническа помощ, споразумение за техническо сътрудничество или споразумение за производство.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

СЪРБИЯ
TORS20160610002

Сръбска компания предлага специална технология за производството на био-ферментирал сок от плодове и зеленчуци. Предимството на този метод е, че производството на антоцианини се съхраняват заедно с витамините и минералите, които имат противоракови свойства. Фирмата търси партньори, интересуващи се от лицензионно споразумение.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ЛАТВИЯ
TOLV20160902001

Изследователи от университета в Латвия разработиха екологична козметична технология за подновяване на кожата и регулиране на пигментацията. Технологията е свързана с прои зводството на активни козметични съставки и използването им за регенериране и избелване на кожата. Фирмата търси търговско споразумение с техническа помощ.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ИТАЛИЯ
TOIT20160901001

Италианска фирма, специализирана в шприцоване на пластмаса и металозаместващи процеси, предлага технология за замяна на метални части с високо производителни полимери на фирми в областта на механиката, мехатрониката, опаковките, работа с технологиите, автомобилната индустрия. Компанията предлагасъгласие за сътрудничество.
Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ИТАЛИЯ
TOIT20160727001

Предприятие предлагa своята нова технология за 2D конфигуратор, който позволява на клиентите да създават свои собствени персонализирани дрехи в няколко лесни стъпки чрез общ браузър. Модните предприятия могат да използват този конфигуратор чрез търговско или лицензионно споразумение с цел да предложат на клиентите си високо ниво на обслужване.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЪРЦИЯ
TRGR20160829001

Предприятие с голям опит в светлинното засичане и измерване разработи тримерна технология за сканиране на летищата, която използва лазер, за да се определи височината на облаците при различни условия. Данните, получени от разпръснатия лазерен лъч в атмосферата се анализират и се изтегля информация за височините на облаците. Компанията търси МСП с опит в областта на лазерните фотодетектори и предлага споразумение за техническо сътрудничество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20160812001

Компания е специализирала в изграждането на електрически отоплителен текстил чрез използване на набор от различни прежди и всички налични тек стилни технологии като тъкане, плетене, бродиране. Фирмата търси партньори от сферата на научните изследвания и промишлеността за техническо сътрудничество и/ или търговско споразумение с техническа помощ.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TRUK20160728001

Компания, специализирана в областта на отпадъците и управление на околната среда, търси партньор за предоставяне на техническа подкрепа за разработване на прототип, който премахва отпадъците и отломките от реки. Целта на компанията е да се разработи система за решаване на този проблем и търси партньор за предоставяне на техническо сътрудничество и/ или проучване или търговско споразумение, за да помогне в развитието на прототип.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ИСПАНИЯ
TRES20160912001

Испанска фирма от сферата на енергетиката е специализиран а в монтажа и поддръжката на енергийни системи. Компанията се интересува от разработване на нова бизнес идея за извличане на масло от семена с ниско съдържание на мазнини чрез студено пресоване. Компанията търси търговски споразумения с техническа помощ.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

СЪРБИЯ
TORS20160910001

Предприятие предлага иновативна технология в областта на оборудването за наблюдение. Те предлагат напълно ново строителство в съответствие със стандартите на ISO. Основното предимство над други подобни продукти е иновативна комбинация от системни елементи, които носят по-добро качество на резултатите от измерванията. Фирмата търси стратегически партньори, интересуващи се от лицензионно споразумение и съвместно развитие.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

БЕЛГИЯ
TOBE20160906001

Белгийска компания е разработила точна система за позициониране. Устройството е в състояние да контролира положението на „мобилно устройство“ на всяка секунда с точност до 10 см (или по-добре). Фирмата търси партньори за лицензиране на технологията или за започване на дейност по създаван ето нов продукт.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TRUK20160906002

Предприятие търси технология, която е способна да даде възможност за наблюдение в реално време на нивото на водата и качеството на водата в канализационните системи, с цел по-добро управление на отпадъчните води.
Предприятието търси сътрудничество с фирми, университети и изследователски институти с цел търговско споразумение с техническа помощ или споразумение за смесено дружество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20160803001

Две немски университетски болници изобретиха нов подход за превенция на неврологични болести. Болниците предлагат сътрудничество в научните изследвания, които могат да бъдат комбинирани с лицензионен договор с фирми или институти във фармацевтичния сектор.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ЮЖНА КОРЕЯ
TRKR20160802001

Корейска фирма, специализирана в разработване на системи за смазване, търси партньори с опит и знания в разработването на грес помпи. Фирмата търси партньори за лицензионно споразумение и търговско споразумение с техническа помощ, които могат да предоставят технологията и да извършат проектиране, монтаж и демонстрация. Компанията е отворена и за сътрудничество в научните изследвания.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TOUK20160802001

Английска фирма е разработила компактен двигател свътрешно горене със значително намалено тегло в сравнение с конвенционалните двигатели. Двигателят използва патентованата модификация на два и четири тактови цикъла на Ото, които дават възможност на един цилиндър от новия двигател да достави почти същата енергия като две бутилки в този на Ото. Фирмата търси лицензионно споразумение или споразумение за техническо сътрудничество с производители на превозни средства и други производители на оригинално оборудване.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TRUK20160906004

Предприятие търси технология, с която да може да се наблюдава и да се прави диагностичен анализ на структурата на подводните сондажни масла. Компанията търси партньорство с фирми, университети и изследователски институции с цел търговско споразумение с техническа помощ или споразумение за смесено дружество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TRUK20160906003

Фирма търси рентабилна технология за намаляване на страничния топлинен поток в подводните масла и сондажи. Те се стремят да си сътрудничат с фирми, университети и изследователски институции, които имат опит за справяне с този проблем. Компанията предлага партньорството под формата на търговско споразумение с техническа помощ или съвместно предприятие.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ЮЖНА КОРЕЯ
TRKR20160908001

Корейско предприятие желае да осигури напреднали облак – базирани технологии за опазване на сигурността от европейски фирми за научни изследвания или техническо сътрудничество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ЧЕХИЯ
TOCZ20160831001

Чешки център за научни изследвания е разработил (ванадий редокс стека батерия), (батериен поток) с висока устойчивост, които може да бъде поставен в батерии с висок капацитет и мощност от няколко kWh до сто MW. Изследователският център търси производители на батерии, които се интересуват от лицензионно споразумение.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ТУРЦИЯ
TOTR20160831001

Компания с опит в областта на проектирането и разработването на високотехнологични и роботизирани решения за информационните технологии и отбранителната индустрия търси партньори от Европа за производство на нейните автономни безпилотни летателни апарати.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЪРЦИЯ
TRGR20160830001

Компания, занимаваща се активно с проектирането и производството на ръчно изработени електронни велосипеди, е разработила нов модел, който има специални технически и проектни изисквания.
Фирмата търси производители на електронни велосипеди, електрически двигатели и производителите батерии, за да демонстрира прилагането на технологията в различни области.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20160822001

Немски университет е разработил нов метод, който помага при разделянето на злато или други метални частици от различни смеси. Новият метод значително намалява размера на химичните вещества, които трябва да се използват и води до значително намаляване на разходите. Университетът търси индустриални партньори, желаещи да лицензират технологията или за постигане на споразумение за техническо сътрудничество за по-нататъшно развитие на технологията.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20160801003

Предприятие, активно в областта на металорежещи те машини, разработи технология за рециклиране на сондажни емулсии и смазочни материали от обработка на метали. МСП търси партньори от промишлеността за търговско споразумение с техническа помощ или споразумение за техническо сътрудничество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TRDE20160719001

Агенция в сферата на промишлеността и суровинната дейност, търси сътрудничество с компании от заинтересовани страни в областта на минното дело и добива на редки земни елементи. Сътрудничеството цели да бъде под формата на изграждане на съвместно предприятие.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

МОЛДОВА
TOMD20150206001

Изследователска институция е разработила микробиологичен метод, който показва как обработката на почвата влияе върху съдържащите се в нея органични вещества. Методът има предимство, защото е най-малко 4 пъти по-бърз и по-евтин, отколкото съществуващите вече практики. Изследователската институция се интересува от технологично сътрудничество с други европейски изследователски институции, както и селскостопански и екологични дружества.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ИТАЛИЯ
TRIT20160915004

Италианска компания, работеща в сферата на военноморските отбранителни продукти е разработила осветителна технология. Компанията търси академични и индустриални партньори, работещи в областта на осветлението и системите за сигнализация с цел договор за сътрудничество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ИТАЛИЯ
TRIT20160915002

Италианска биотехнологична компания произвежда изключително гъвкав и нано сонди и силициеви наночастици за различни приложения. Фирмата търси техническиили изследователски договор за сътрудничество с изследователските центрове и фирми, работещ и в областта, за да се постигнат нови изследователски открития, за да изследват различни приложения за технологията и за да разработи нови продукти за ин витро и ин виво пазари.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20160913001

Предприятие предлага голямо разнообразие от услуги в областта на управлението на отпадъците и изхвърлянето на отпадъци. МСП разработи машина за раздробяване, подходяща за всички видове рециклируеми материали. МСП търси партньори за сътрудничество, които се интересуват от производството и търговското стартиране на устройството в рамките на договор за производство и търговско споразумение с техническа помощ.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ФРАНЦИЯ
TOFR20160913001

Фирма е разработила и произвежда оптични съоръжения за сортиране в рециклиращите индустрии.
Фирмата търси партньори за търговско споразумение с техническа помощ или споразумение за техническо сътрудничество.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TRUK20160913001

Водещ доставчик от Великобритания на химически услуги и продукти от световната наука търси партньори от университети, научни институти и МСП с нова методология и нови съединения за лицензионно споразумение или търговско споразумение с техническа помощ.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

АВСТРИЯ
TRAT20160906001

Предприятие активно в сектора на здравеопазва нето търси експертиза и/или решения за производство на флуидни
полимерни материали за евтино производство на продукти от телесна тъкан. Те търсят фирми или изследователски институти за споразумения за техническо сътрудничество, лицензионни споразумения за приспособяване на технологията или споразумения за изследвания.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

БЕЛГИЯ
TRBE20160809003

Белгийска мултинационална компания активна в сферата на потребителските стоки търси избелващи съединения или устройства за ежедневна и безопасна употреба в стоматологията. Търсят се индустриални партньори или изследователски центрове за лицензионно споразумение или техническо споразумение.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

БЕЛГИЯ
TRBE20160809001

Белгийска мултинационална компания, активна в сферата на потребителските стоки търси продукт, който осигурява значително и дълготрайно възстановяване на повредени зъбен емайл и дентин. Търсят се индустриални партньори или изследователски институции, които притежават подходящи решения с цел лицензионно споразумение или техническо споразумение.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

КИТАЙ
TRCN20160804001

Китайска компания търси съвременни технологии за регенериране на киселинни отпадъци от желязо и
стомана в околната среда. Търсят се партньори, които трябва да бъдат в състояние да създадат технология за механизирано (falg) развитие. Фирмата се интересува от техническо сътрудничество или търговско споразумение с техническа помощ.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
TOUK20160818001

Компания от Обединеното кралство, която има 50 годишен опит в разработването на повърхностни покрития, търси съвместни партньори за техническо споразумение или сътрудничество на база съвместно предприятие за разработване на нови и иновативни покрития.

Виж пълния текст (EN)
Поискай адреса